تحولات منطقه

پناهجویان افغانستانی در پاکستان در نامه‌ای سرگشاده از دولت اسلام‌آباد و سازمان ملل متحد خواستار تأمین حقوق پناهندگی و مدارک اقامتی شدند.

پناهجویان افغانستانی در پاکستان خواستار حقوق پناهندگی شدند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، شورای مهاجرین افغانستانی در پاکستان در یک نامه سرگشاده از نهادهای مربوط دولت پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواست تا به مشکلات آنها رسیدگی شود.

میر احمد رؤفی، رئیس شورای مهاجرین افغانستانی در پاکستان در این‌باره گفت: آنچه که بر مهاجرین از سوی پلیس در پاکستان اعمال می‌شود، دردآور است، ما جلسه‌ای داشتیم و نامه‌ای سرگشاده نوشتیم و به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ارائه کردیم و تصمیم داریم این نامه را همچنین به شکل حضوری به ارگان‌های مربوطه برسانیم تا مشکلات مهاجرین افغانستانی را کاهش دهند و یا زمینه زیست بهتر آن‌ها در پاکستان فراهم شود.

این نامه بیشتر به مشکلات افغانستانی هایی پرداخته که پس از تسلط طالبان بر افغانستان از این کشور به پاکستان مهاجرت کرده‌اند.

مهاجرین تازه وارد افغانستان به پاکستان که بیشتر آن‌ها برای اخذ ویزا کشور سوم به آن کشور رفته‌اند، اخیراً بارها اعتراض کرده‌اند که دولت پاکستان ویزای اقامت آن‌ها را تمدید نمی‌کند و از همین‌رو از سوی پلیس پاکستان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

در نامه شورای مهاجرین افغانستانی در پاکستان از دولت آن کشور خواسته شده تا به آن‌ها ویزای اقامت صادر کند و همچنان افغان‌هایی را که می‌خواهند از آن کشور خارج شوند، از جریمه هنگام خروج معاف کند.

در این نامه همچنان از دولت پاکستان خواسته شده تا طبق اعلامیه حقوق بشر و کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو، حقوق پناهجویان افغان را رعایت کند.

در بخشی از این نامه از کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تقاضا شده که به مهاجرین افغانستانی کارت پناهندگی بدهد و یا پلیس پاکستان را متقاعد بسازد که توکن توزیع شده از سوی اداره «شارپ » که نهاد همکار کمیساریا است را به عنوان سند قانونی پناهندگی بشناسد.

پیش از این منزه کاکر، وکیل مدافع مهاجرین افغانستانی در پاکستان، بارها از دستگیری هزاران افغان حتی با داشتن مدرک قانونی و حبس آن‌ها در زندان‌های کراچی سخن گفته بود.

صدها تن از افغان‌ستانی ها از جمله زنان، کودکان و بیماران که مدتی را در زندان‌های پاکستان در حبس به سر برده و سپس به افغانستان اخراج شدند. چهار نفر از این بیماران در زندان‌های پاکستان جان باختند و گفته می‌شود زندانیان به خدمات بهداشتی لازم دسترسی ندارند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.